rosta


Tall de cansalada rostida.

Antonieta Navarri. Bonansa

Irene Fondevila. Santorenç

Jaume Seira. El Pont de Suert

Fonts escrites:

– DCVB:

1. Tall de cansalada o de carn de porc fregida (Conflent, Cerdanya, Ripollès, Garrotxa, Lluçanès, Pallars Sobirà); cast. torrezno. Podríem engreixar un porc…, rostes dins la paella, Cerdà Angeleta 248. Els dallaires també fan els àpats al tros, i en les begudes de les deu del matí i de les quatre de la tarda els hi porten bones rostes de pernil, Scriptorium, nov. 1926. Rosta grassa: la de l’esquena, que no conté més que greix (Cerdanya). Rosta virada: la que té algun poc de carn i la resta és greix (Puigcerdà).
2. Llesca de pa fregida amb suc de cansalada (Lluçanès, Plana de Vic, Penedès); cast. picatoste, pringada.

– DIEC:

f.Tros de pa torrat sucat amb oli, fregit amb suc de cansalada.
f. Tall de cansalada, de llom, etc., torrat a les graelles, fregit a la paella.

Transcripció fonètica:

[‘rosta]

Entrades similars