pellerofa


Membrana exterior o coberta prima de certs fruits com els cereals i els llegums.

Maria Jesús Llorens i Cambray. El Pont de Suert

Fonts escrites:

-DIEC:

pellofa: f.Pell d’una fruita o d’un llegum.

-DCVB:

1. Membrana exterior o coberta prima de certs fruits, com ametlles, cebes, etc. (St. Feliu de G., Camp de Tarr., Priorat, Gandesa, Maestrat, Cast., Sueca, Mall., Eiv.); cast. hollejo. Bessons de metla sense pellerofa, Alcover Cont. 535. Especialment: a) Membrana exterior dels grans de raïm, sobretot quan l’han separada de la molla del gra (Tremp, Urgell, Penedès, Camp de Tarr., Mall.); cast. hollejo, orujo.
2. Fulles de blatdemoro (Urgell, Tortosa, Maestrat, Morella); cast. perfolla, gallarofa.

Transcripció fonètica:

[paʎe’ɾɔfa]

Entrades similars